Introduktion

Footgolf är en rolig och fartfylld idrott som går ut på att sparka en fotboll från utslagsplats (tee) till hål på så få tillslag som möjligt. En perfekt kombination av golf och fotboll med fokus på strategi, enkla regler, glädje och kamratskap.

Spelet följer i stort golfens regler, men med en större boll och en större hålkopp. Vår footgolfbana består av 9 hål med par 3 och 4. Dvs att idealresultaten är 3 respektive 4 tillslag innan bollen är i hålet. Hållängderna är mellan 50 upp till 90 meter.

Eftersom vår golfklubb finansieras av betalande medlemmar och gästspelare så hänvisas footgolfare till vissa dagar och bestämda tider.

Inledningsvis erbjuder vi gratis footgolf på tisdagar mellan kl 18.00-20.00, inklusive instruktörer/guider som pratar amerikansk engelska, med början från tis 4 juni!

Övriga rekommenderade tider för footgolf är inledningsvis vardagar från kl 18.00 tills det skymmer.

Lämpligt är att dela upp större sällskap i två, tre eller fyramannagrupper. Detta skapar flyt i spelet så att man inte behöver vänta så mycket på eget nästa tillslag.

Medför egen fotboll eller hyr på golfklubben (begränsat antal).

Robertsfors GK ser gärna att enskilda bidrag för att stimulera utveckling av footgolfprojektet betalas via swish nr 123 005 42 54 vid lån av bollar eller spel på banan. Märk betalningen ”Footgolf”, tack!

Footgolfbanan syns här nedan i blått. Samma bild finns som skylt utanför golfklubbens kansli i sommar.

Mer information om sportens regler finns här.