Footgolf

Footgolf är en rolig och spännande sport som går ut på att sparka en fotboll från utslagsplats (tee) till hål på så få tillslag som möjligt. En perfekt kombination av golf och fotboll med fokus på strategi, enkla regler, glädje och kamratskap.

Spelet följer i stort golfens regler, men med en större boll och ett större hål. Vår footgolfbana består av 9 hål med par 3 och 4. Dvs att idealresultaten är 3 respektive 4 tillslag innan bollen är i hålet. Hållängderna är mellan 50 upp till 90 meter.

Lämpligt är att dela upp större sällskap i två, tre eller fyramannagrupper. Detta skapar flyt i spelet så att man inte behöver vänta så mycket på eget nästa tillslag.

Medför egen fotboll eller låna på golfklubben (begränsat antal).

För att stimulera utveckling av footgolfprojektet betalas from detta år avgifter för footgolfspel via swish nr 123 005 42 54. Märk betalningen ”Footgolf”, tack!

Årsavgift för spel under hela 2020: 100kr/person

Avgift för enstaka speltillfälle: 20 kr/person

Footgolfbanan finns illustrerad och anslagen på en stor orienteringstavla utanför klubbens kansli.

Regler och bestämmelser

Att vistas på spelfältet innebär att man utsätter sig för risk att träffas av golfbollar. Därför vistas alla på spelfältet på egen risk.

Betalande medlemmar, banarbetare och gästspelare har förtur till spelfältet. Footgolfare måste därför i förekommande fall vänta på att golfare ”vinkar fram”. Sök kontakt med eventuellt omedvetna golfare genom att vinka till dem. De kommer då att vinka fram er när det är säkert.

Golfare använder sig av  varningsrop: FÅÅÅÅR! eller fore som det stavas och innebär omedelbar fara! Spelare på spelfältet ska skyndsamt vända ryggen mot det håll varifrån ropet kommer och huka sig med händer och armar som skydd över huvudet.

På spelfältet är det absolut förbjudet att använda skor med dobbar. Sportskor eller sneakers utan grova mönster är lämpliga att använda.

Regelverket och mer information finns här

Den här hemsidan använder kakor

Vi vill upplysa dig om att den här hemsidan använder kakor för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen och för att vi ska ska kunna följa upp användningen av vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen och viss funktionalitet kan begränsas